Ujujad rikuvad Narvas pidevalt piiri

Martti Kass
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Narvale.
Vaade Narvale. Foto: Peeter Kümmel / Sakala.

Juunis tabas piirivalve Narva jõel kümme ujujat või paadiga sõitjat, kes ületasid ebaseaduslikult Eesti riigipiiri, enamasti on piiririkkujad olnud alkoholijoobes.

Ühes piirjõe-äärses aiandusühistus puhanud tartlane Sergei oli pruukinud alkoholi ja otsustas end vees värskendada, kirjutas Põhjarannik.

Ujudes jõudis ta Venemaa vetesse, kuid siis hakkasid tal jõuvarud otsa saama. Mees mõistis, et tagasi ta enam kroolida ei jaksa ja hakkas appi karjuma. Venemaa piirivalvurid nabisid ulja ujuja kinni, määrasid talle 100 rubla trahvi ja andsid ta üle Eesti piirivalvele, kes lisas omalt poolt 600-kroonise trahvi.

Nii kergelt ei pääsenud aga üks tuttavate narvalaste juurde puhkama saabunud Läti kodanik, kes ujus juuni lõpus Venemaa kaldale ja jäi sinna lebama, kuni ta kinni võeti. Tema suhtes algatasid Venemaa ametivõimud kriminaalmenetluse.

Teisipäeva õhtul põrutas 44-aastane narvalane Sergei oma mootorpaadiga piirijoonest tervelt 40 meetri jagu Venemaa poole. Ka tema suhtes on naaberriigis käimas nüüd kriminaalasi.

Eesti piirivalve Kirde piirkonna pressiesindaja Valeri Kiviselg manitseb inimesi, et piirijões tohib ujuda ainult üksikutes selleks ettenähtud kohtades.

Näiteks Narva linna piires on selleks vaid Narva kindluse lähistel olev rand.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles