Tallinna opositsioon: võimuliit tegi algust koalitsioonileppe rikkumisega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Liis Treimann.

Eilsel linnavolikogu istungil, kus valiti revisjonikomisjoni esimeest, hääletati keskerakondlaste ja sotsiaaldemokraatide häältega maha opositsiooni ühiskandidaat Indrek Raudne.


Seda hoolimata sellest, et pealinna koalitsioonileppes on punkt, mille kohaselt täidab revisjonikomisjoni esimehe ülesandeid opositsiooni esindaja. Nii on see olnud ka varasemate volikogu koosseisude puhul.

«Paljuräägitud uus poliitiline kultuur on paljastanud oma tõelise pale. Nii, nagu viimased neli aastat, kavatsetakse opositsiooni ka edaspidi ignoreerida. Pärast opositsiooni kandidaadi läbi kukutamist pole kellelgi enam kahtlust, et Keskerakond ja sotsid kannavad ühiseid väärtusi,» sõnas Reformierakonna fraktsiooni aseesimees Martin Kukk.

Tema sõnul tunneb opositsioon muret, et volikogu revisjonikomisjoni esimehe valimata jätmine takistab revisjonikomisjoni töö käivitamist. Opositsiooni hinnangul võib nende ühiskandidaadi mahahääletamise üheks põhjuseks olla Keskerakonna tahtmine venitada revisjonikomisjoni käivitamisega niikaua, kuni on korda aetud paberid linna maksumaksja arvelt nii otse kui kaude tehtud valimiskulutuste peitmiseks.

«On imekspandav, et neid ilusaid sõnu söövad sotsid kohe esimesest päevast peale,» lausus IRLi fraktsiooni aseesimees Urmas Mardi. «Sotside siseopositsionääridel Rummil, Tarandil ja Nestoril on õigus - rohelise koletisega võitlevast Pühast Jürist on Tallinnas saanud hämmastava kiirusega Keskerakonna kuulekas kojanarr,» ütles Mardi, vihjates sellele, et just sotside esimees Jüri Pihl oli see, kes pakkus revisjonikomisjoni esimehe kandidaadiks Raudse kõrvale IRLi fraktsiooni liiget Nikolai Stelmachi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles