Mutli saab lahkumishüvitiseks kolme kuu palga

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Mutli.
Jaanus Mutli. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Ametist lahkuv Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli saab lahkumishüvitist kolme kuu ametipalga ulatuses.


Mutli ametipalk oli eelmisel aastal 43 400 krooni, millele lisandusid tasud linna firmade nõukogudesse kuulumise eest. Lisatasusid lahkumishüvitise määramisel ei arvestata.

Volikogu otsuse kohaselt makstakse Mutlile ka hüvitist 12 välja võtmata puhkusepäeva eest.

Mutli lahkumine selgus ootamatult eile hommikul, kui Keskerakond tegi teatavaks uue linnavalitsuse koosseisu. Veel üleeile andis Mutli mõista, et ei kavatse abilinnapea ametist lahkuda, sest see võiks jätta avalikkusele vale mulje, nagu tunnistaks ta ennast talle inkrimineeritavas pistisevõtmises süüdi.

Eile õhtul aga ütles Mutli ajakirjanikele, et oli lahkumisotsuse teinud juba mõne aja eest. Nüüd kavatsevat ta mõnda aega puhata ning alles pärast seda otsustada, kuhu tööle asuda.

Mutli on ainus Tallinna linnavalitsuse liige, kes pärast oktoobris toimunud kohalikke valimisi oma ametist lahkub. Ainsa uue liikmena asub linnavalitsuses abilinnapea kohale sotsiaaldemokraatide esimees Jüri Pihl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles