Lasnamäe kanal suletakse autode kiirendusvõistluse ajaks

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Lasnamäe kanalis Laagna teel algab pühapäeval kell 12 autode rahvusvaheline kiirendusvõistlus Speedest, mille tõttu suletakse alates kella 8-st liikluseks Mustakivi ja Varraku sildade vaheline lõik.

Liiklus avatakse taas õhtul kell 21. Võistlusala piiratakse publiku ja võistlejate turvalisuse tagamiseks 2,5 kilomeetri pikkuse mettallaiaga. Võistlus on pealtvaatajaile tasuta. Võisteldakse neljas võistlusklassis, mille võitjate vahel selgitatakse välja absoluutvõitja. Tallinna Liikluspolitsei haldustalituse komissar Villu Vane on avalikus pöördumises kutsunud tänavatel kihutajaid osalema Speedestil. Speedest on Eesti suurima publikuarvuga autospordivõistlus. Korraldajad ja võistlejad ootavad üritust vaatama kuni 30.000 inimest. Eelmise aasta kiireim auto oli Aivar Linnamäe poolt juhitud Porche 911 C4S, mis läbis ¼ miili ehk ligi 400 meetrit tulemusega 13,49 sekundit. 1999. aastal toimunud Speedesti absoluutvõitja oli Renee Pohl autoga Chevrolet Malibu mille ajaks mõõdeti 13,75 sekundit. Speedest toimub kolmandat korda, eelmisel kahel aastal on võidukihutamine toimunud Haapsalu lennuväljal. Speedesti eelkäija kiirendusvõistlus «Kiire Auto» toimus 1997. aastal Lasnamäe kanalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles