Seadusemuudatus kohustab omavalitsused sporti toetama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sportimine vähendab üksindustunnet ja vabastab kehas õnnehormoone.
Sportimine vähendab üksindustunnet ja vabastab kehas õnnehormoone. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Kooskõlastusel olev spordiseaduse muudatus taastab seaduse eelmise versiooni sõnastuse, mis kohustab omavalitsusi spordiorganisatsioone toetama.


Kultuuriministeeriumist kooskõlastusele saadetud spordiseaduse muutmise seadus taastab spordiseaduse sätte, mis kohustab valdu ja linnu toetama oma haldusterritooriumil asuvate spordiorganisatsioonide tööd.

Eelnõu seletuskirja kohaselt kehtis sätte selline sõnastus kuni 2009. aasta lisaeelarve ja sellega seotud seaduste vastuvõtmiseni. Pärast nende seaduste vastuvõtmist lisandus aga eeltingimus, mille kohaselt toetab omavalitsus spordiorganisatsioonide tööd raha olemasolul.

Seletuskirjas märgib kultuuriministeerium, et kohalikud omavalitsused eraldavad spordiorganisatsioonide toetusteks kokku umbes 800 miljonit krooni. Ministeerium peab seda summat äärmiselt oluliseks ja mahukas osaks spordi edendamiseks antavatest toetustest, kuna see moodustab üle poole kõigist spordivaldkonnale eraldatavatest rahadest.

Ministeerium märgib seletuskirjas, et muudatuse eesmärk on välistada võimalus, et omavalitsus vähendab rahanappusele viidates olulisel ja ebaproportsionaalsel määral sporditoetusi. Veel näeb spordiseaduse muudatus ette spordiregistri asutamist ja selle põhimääruse vajaliku volitusnormi kehtestamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles