IRL muretseb Tallinna kolimistoetuste väljamaksmise pärast

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne.
Kortermaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Tallinna volikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon on mures, et Tallinna linn ei taha enam omanikele tagastatud majadest uude elamisse kolijatele toetust maksta.

Volikogu eelmise koosseisu ajal tuli pealinna võimuerakond kaasa IRL ettepanekutega tõsta kolimistoetuse määra, mis tänaseks on küündinud arvestatava 75 000 kroonini. IRLi teeb teeb nõutuks, et alates augustikuust ehk samast ajast, mil linnavalitsus raporteeris tagastatud majade elanike probleemi lahendamisest, on kolimistoetuse taotlusi esitavad inimesed pidanud kogema ametnike tõrjuvat hoiakut ja otsituid põhjendusi taotluste rahuldamata jätmiseks.

«Inimesed kurdavad, et ka rahuldatud taotluste puhul pole toetussummasid laekunud,» tõdes IRL fraktsiooni liige Andres Luus. «Arusaadavalt takistab kolimistoetuste väljamaksmist linnakassa kehv seis. IRL on korduvalt hoiatanud, et pärast pidu ja pillerkaart pole kõigeks hädavajalikuks enam raha. Et see aeg on nüüd käes, tõendab ka kolimistoetuste väljamaksmise külmutamine.»

«IRL on tagastatud majades elavate inimeste murede lahendamisel alati eelistanud kolimistoetust munitsipaalmajadele, kuivõrd kolimistoetus on motiveerinud inimesi lahendama enda eluasemeprobleemid omal käel,» sõnas Luus. «Makstes kolimistoetusi inimestele, kes on soovinud ise omanikuks saada, väheneb vajadus munitsipaaleluruumide järele või vähemalt on võimalik asustada linnale kuluvatele pindadele rohkem tõelisi abivajajaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles