Valitsusliit on nõustumas elektriaktsiisi tõstmise ja kilekotimaksuga

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusliit kaalub elektriaktsiisi tõstmist tuleval aastal, mis tähendab automaatselt elektrihinna tõusu.
Valitsusliit kaalub elektriaktsiisi tõstmist tuleval aastal, mis tähendab automaatselt elektrihinna tõusu. Foto: Toomas Huik

Riigi 2010. aasta eelarve vastuvõtmise jaoks lisahääli otsiv Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) koalitsioon on nõustumas roheliste ettepanekuga kergitada elektriaktsiisi ja kehtestada kilekotimaks.

Riigikogu roheliste fraktsiooni liige Toomas Trapido ütles, et valitsusliidu erakonnad peavad praegu rohelistega läbirääkimisi tuleva aasta riigieelarve toetamiseks ning nii kilekotimaksu kui ka elektriaktsiisi tõstmise osas ollakse jõudmas ühisele arusaamale.

Trapido lausus, et elektriaktsiisi tõusu määra üle käivad veel läbirääkimised. Samuti on valitsusliit nõustumas roheliste sooviga leida täiendavad 260 miljonit krooni energiasäästu edendamiseks majade soojustamise kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles