President Merilt ordeni saanud Melissa Wells lahkub, et naasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Melissa Wells Lahkuv Ameerika Ühendriikide suursaadik Melissa Foelsch Wells sai eile Eesti presidendilt Lennart Merilt Maarjamaa Risti I klassi ordeni.

Meri kinnitusel on Wellsi kolme ametisoleku aasta jooksul Eesti ja USA suhted arenenud vaid paremuse poole. Meri tänas lahkuvat suursaadikut ja kinnitas, et peagi liidab Eestit ja Ühendriike kuulumine samadesse euroatlantilistesse organisatsioonidesse.

Melissa Wells ütles ordeni eest tänades, et kolm suursaadikuaastat Eestis on olnud väga tähelepanuväärsed, sest ta sai töötada maal, kus on sündinud, esindades samas riiki, kus ta on saanud teha teoks oma unistused.

Eraldi tänas suursaadik presidenti juba esimesel kohtumisel öeldud sõnade «tere tulemast» eest. Presidendi töötoa seinal ripub aga sellest ajast Melissa Wellsi ema Miliza Korjuse viimane signeeritud portree.

Wells meenutas, et nende peres on ka varem üks Eesti orden olnud: tema isa vend leitnant Helmut Foelsch pälvis 1920. aasta 11. juunil Vabadusristi.

«Olen end Eestis koduselt tundnud,» kinnitas Wells. Lahkuv suursaadik on lubanud juba tuleval suvel Eestisse naasta, sest tema süda jääb siia.

USA uueks suursaadikuks Eestis saab Joseph M. De Thomas. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles