Tallinna uus kainer võttis vastu esimesed seitse klienti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napsi- ja naljamehed Mart Juur ning Andrus Kivirähk kinkisid kaineri avamise puhul linnapea Edgar Savisaarele liitrise Viru valge.
Napsi- ja naljamehed Mart Juur ning Andrus Kivirähk kinkisid kaineri avamise puhul linnapea Edgar Savisaarele liitrise Viru valge. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile tegelikkuses uksed avanud uus kainestusmaja võttis vastu seitse esimest klienti, kellest üks soomlane ning üks Eesti päritolu naine vajasid ka arstiabi.


Merelahe teel Lääne-Tallinna keskhaigla ning nakkushaigla vahetuse läheduses paikneva kainetsusmaja juht, Põhja politeiprefektuuri vanemkomissar Karla Kilk kinnitas, et üks Helsingi lähedal elav purjus soomlane vajas arstiabi seetõttu, et tal on astma. Seetõttu ei olnud võimalik teda paigutada tavalisse kambrisse, vaid tuli jätta meditsiinitöötajate valve alla.

Napsitanud naine pandi algul küll kambrisse, kuid mingil ajal hakkas tal halb ja vererõhk tõusis, mistõttu tuli ka tema meditsiinilisse palatisse toimetada. Ülejäänud joodikud puhkasid oma viinauima tavakambrites välja ning nad lasti täna hommikul rahulikult minema. Kõik teenused on kainestusmaja klientidele tasuta.

«Võib öelda, et proovitööga saime päris hästi hakkama,» tõdes Kilk «Tõsi, suurt koormust ju ei olnud ka.»

Täna ei ole kainestusmajja kundesid lisandunud. Aga õhtu on alles ees. Kilk selgitas, et eks kainer saavutab suurima koormuse ikka nädalalõppudel, kui napsitamine tihti üle piiri läheb.

«Eks politseipatrullid vajavad ka harjumist,» ütles Kilk. «Küsimus on selles, kas väga kaugelt, kuskilt linna teisest äärest on ikka mõistlik joobnud inimesi siia tuua. Võibolla on mõtekam nad mõnda lähemasse arestikambrisse paigutada.»

Moodne kainestusmaja on igasuguse tehnikaga hästi varustatud. Isegi elustamise võimalus on olemas. Kui aga kaineri kaks pidevalt kohal viibivat meditsiinitöötajat kliendiga ise hakkama ei saa, siis on võimalik kohe abi kutsuda kõrvalasuvatest haiglatest.

Kilk ütles, et kui kainestusmaja just puupüsti täis ei ole, siis vaadatakse ikka, kuidas napsitanud inimene välja näeb. Osa kambreid hoitakse neile, kes oskavad puhkust pidada ning sinna üldjuhul pesemata ja räpaseid kliente ei paigutata.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar avas pidulikult uue kainestusmaja 8. oktoobril. Siiani käis kaineri töö ettevalmistamine ning töötajate väljavalimine.

Omanimelise kambri said kainestusmajas nalja- ja kirjamehed Mart Juur ning Andrus Kivirähk, kes olid hoone valmimist kokku toetanud 200 krooniga. Rohkem annetajaid ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles