Parim köök on Kelmiküla lasteaias

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögiaeg lasteaias.
Söögiaeg lasteaias. Foto: Toomas Huik.

Konkursil «Parima toitlustusega koolieelne lasteasutus 2009» pälvis esikoha Kelmiküla lasteaed.


Kelmiküla lasteaed tuli konkursi võitjaks seetõttu, et seal pööratakse suurt tähelepanu tervislikele toiduvalmistusviisidele ja lastepärasele serveerimisele, samuti eelistatakse eestimaist toidukaupa, värsket ja omavalmistatud toitu, pakutakse laias valikus erinevaid leiva- ja saiatooteid ja muud, vahendas Raepress.

Kelmiküla lasteaia tugevustena tõi žürii veel välja, et näiteks kalaroogade valmistamisel kasutatakse üksnes värsket kala, igal hommikul pakutakse lastele värsket puuvilja või mahla, korraldatakse teemapäevi ning läbi on viidud toitumise rahulolu-uuringuid, mis on aluseks menüüde koostamisele. Konkursi võitjad said preemiaks Vana-Viru tänaval asuva restoran-muuseumi Museum külastuse, kus tutvutakse sealse köögipoolega ning maitstakse ka meisterkokkade valmistatud roogasid.

Teise koha vääriliseks tunnistati lastesõim Hellik ja kolmanda koha saavutas Piiri lasteaed. Eriauhinnaga tunnustati lasteaeda Vesiroos huvitava laste poolt toidule antava hinnangu süsteemi väljatöötamise eest. Tänukirja said Suur-Pae, Nõmmekannikese, Mudila, Vanalinna, Pelguranna ja Sikupilli lasteaiad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles