Eesti suursaadik Gruusias avas Bathumis Eesti aukonsulaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lipud
Gruusia lipud Foto: Reuters / Scanpix

Eile avas Eesti suursaadik Toomas Lukk Eesti aukonsulaadi Gruusias Adžaaria Autonoomse Vabariigi pealinnas Bathumis. Eesti aukonsul Bathumis on Otar Sharadze.


Suursaadik Toomas Lukki sõnul on Bathumi ja Adžaaria piirkond kiiresti arenev.

«Seda regiooni külastab igal aastal üha enam inimesi, sealhulgas ka eestlasi ning seega on Bathumis Eesti aukonsulaadi avamine väga vajalik samm,» ütles Lukk.

Suursaadik lisas, et aukonsulite võrgustiku laienemine on Eesti jaoks oluline, sest aukonsulitel on tähtis roll riikidevaheliste kontaktide tihendamisel majanduse-, kultuuri-, hariduse-, ja turismi valdkonnas.

Samuti annavad aukonsulid Eesti kodanikele abi konsulaarvaldkonnas. «Juba aukonsuli kandidaadina abistas Otar Sharadze 2008. aasta augustis Bathumis olnud Eesti alpiniste,» märkis Lukk.

Suursaadik Lukki sõnul leiab aukonsul Sharadze, et Bathumi võiks eestlastele olla jätkuvalt huvipakkuv reisisiht. «Meie uus aukonsul Bathumis on valmis tegema tööd turismikontaktide arendamise nimel, sest Bathumi on suurepärane koht nii suve- kui talvepuhkuse veetmiseks,» ütles ta.

Lukk avaldas lootust, et ehitus- ja kinnisvaravaldkonda hästi tundva ärimehena aitab aukonsul Sharadze kaasa ka Eesti ja Gruusia vaheliste ärikontaktide arendamisele. «Eesti uus aukonsul sobib kindlasti hästi toetama Eesti saatkonda äridiplomaatia vallas,» märkis ta.

Uue Eesti aukonsuli konsulaarpiirkonda kuulub Adžaaria Autonoomne Vabariik. Aukonsulaat asub aadressil 39, Vazha Pshavela Str., Bathumi, Gruusia. Aukonsuliga saab ühendust telefonil +995 222 7-09-10 või +995 99 55-58-46 ja e-posti aadressil: konstruqtor-21@rambler.ru.

Otar Sharadze on sündinud 1953. aastal. Ta on lõpetanud Thbilisi Tehnikainstituudi ehitusinseneri erialal. Üle kümne aasta on Sharadze töötanud Adžaaria ehitusministeeriumis, muu hulgas ka aseministrina. Alates 2007. aastas on Eesti uus aukonsul põhitöökohaga tegev oma projekteerimisbüroos Konstruktor-21, mille ta asutas juba 1998. aastal.

Lisaks annab Otar Sharadze ehitusalaseid loenguid Bathumi ülikoolis. Aukonsul räägib gruusia ja vene keelt. Aukonsul on mitmelt korral ka Eestit külastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles