Korotin ja Esko ootasid hõbeda asemel kulda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümne tantsu Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali pälvinud Eduard Korotin ja Kristine Esko astusid Salzburgis pjedestaalile vastuoluliste tunnetega, sest kirkaimast aurahast lahutas neid juuspeen vahe.

Esko rääkis, missugust enesevalitsemist nõudis autasustamise eel sisemust haaranud pinge ohjeldamine. Tantsimine oli sujunud ja mõtteid valdas esikoha ootus, kuid võitjaau olid ära teeninud ka itaallased Alessandro Garofalo ja Annamaria Bassano.

Sihikul MMi kuldmedal

«Esikoht oli nii lähedal, esimese hooga ei suutnudki teisest kohast täit rõõmu tunda,» sõnas Esko. «Hõbedal on kaotatud kulla läige juures, aga nii ei tohiks mõelda. Mullu tulime kolmandaks, nüüd tõusime aste kõrgemale. Ka teised tantsijad harjutavad palehigis. Südamesse jäi siiski miskit kripeldama.»

EM-turniiril Eestit kohtunikuna esindanud Maia Sondoviczi kirjelduse järgi valitses saalis enne kahe tugevama paari pjedestaalile kutsumist kõrgendatud ootusärevus. «Mu ihukarvad tõusid püsti,» ütles ta. «Kristine ja Eduard tantsisid ideaalilähedaselt, nad väärisid esikohta. Ent ka hõbemedal on väga hea tulemus.»

Nii standardtantsudes kui ladinaameerika tantsudes sai Tallinna klubi Kreedo Dance’i paar itaallaste kannul teise koha. Tavapäraselt pälvisid Korotin ja Esko publiku poolehoiu.

«Hea, kui keegi toetab sooja sõnaga raskel hetkel,» tõdes naispartner. «Tantsude vahepeal tulid võhivõõrad austerlased ütlema, et elasid meile samamoodi kaasa nagu omadele. See oli eriti meeldiv.»

Paaripäevase puhkuse järel jätkavad Korotin ja Esko valmistumist kolme nädala pärast Itaalias peetavateks maailmameistrivõistlusteks.

«Edestada tantsuriigi Itaalia paari nende kodus - see saab olema pööraselt raske,» ennustas Esko. «Kindlasti läheme võitlema esikoha eest. Oleme jõudnud pisut laupäevaseid esinemisi analüüsida, teame, mida parandada. Me ei tohi endale lubada väikestki viga.»

Kolm nädalat enne EMi jalga venitanud Esko sai tänu ravitseja hoolele valuta tantsida. «Kõige tähtsam, et me vaimselt läbi ei põleks. Niisugune oht jälitab kõige enamat püüdes alati. Oleme õppinud end tundma, usun, et oskame treeningutel piiri pidada.»

Tantsija kardab rutiini

MM-medalite heitluses tuleb Esko sõnul arvestada ka EMil pronksi teeninud Coran Plohli ja Tatjana Lahvinovichiga Sloveeniast. «Nad on tublisti edasi läinud ja näisid olevat kolmanda koha üle õnnetud,» ütles ta.

Medalipjedestaalile pääsemine on Esko meelest kergem kui sealt kõrgemale tõusmine. «Kogesime seda tasavägises heitluses itaallastega selgelt, aga hindamisest tuleb üle olla. Tantsija suurim kartus on muutuda teistega ühetaoliseks. Kohtunikud väärtustavad paari omanäolisust, meie puhul on see palju tähendanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles