Nils Niitra: kontrollitud kontrollimatus

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nils Niitra
Nils Niitra Foto: Sille Annuk

Maksu- ja tolliametis töötab kaks pressiesindajat, kelle ülesandeks on lisaks üldsõnalise informatsiooni jagamisele teha avalikkusele selgeks, kui hästi ja kontrolli all on kõik selles asutuses.


Amet on algatanud sel aastal 60 ülemineku- ja vastutusmenetlust, mis tähendab eelkõige tegelemist ettevõtjatega, kes jätavad vana firma võlgadega maha ja alustavad sama äri uue firmaga.



60 on naeruväärselt vähe, olen ise puutunud sel aastal kokku vähemalt kümne säärase juhtumiga, olgu siis skeemitajad tuntud või tundmatud ettevõtjad.



Ausad ärimehed tunnistavad omavahelises vestluses juba praegu, et riik on maksuvõlgade sissenõudmisel haldussuutmatu. Aga selle asemel et anda avalikkusele muresõnum ja tunnistada, et meil ei ole piisavalt jõudu ja ametnikke, lubavad pressiesindajad teinekord jõuda ajakirjanikeni mõne ametniku rahustaval intervjuul, mille sisu on karjuvas vastuolus Krediidinfo portaalis avaneva tegelikkusega.



Kui taksojuhid hakkavad aktsiaid ostma, siis mõistlik inimene müüb oma paki maha. Ja kui juba autokooliõpetaja arvab, et ta võib riigi vastu skeeme punuda, siis oleks aeg samuti midagi kiiresti ette võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles