Eesti diplomaadil lasub kahtlus halvaa näppamises Vene poest

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täiendatud ministeeriumi selgitusega! Eesti diplomaat Pihkvas Vladimir Redpap, keda kahtlustati kauplusest halvaa varastamises, esitas Vene välisministeeriumi Pihkva esindusele protesti, teatas Izvestija Online.

Peterburi peakonsulaadi Pihkva kantselei konsul Redpap süüdistab diplomaatilises noodis supermarketi Orbita-Tsentr turvatöötajaid temasse jõhkralt suhtumises. Redpapi arvates käitusid kaupluse turvatöötajad taktitult, kui nad teda kinni pidasid. Turvatöötajate väitel üritas Redpap supermarketist välja viia pakki halvaad. Pärast seda, kui Redpap oli oma konsuli dokumendid esitanud, vabastasid turvatöötajad konsuli, võttes ainult ära maksmata halvaa, kirjutas Izvestija. Välisministeeriumi pressiesindaja Taavi Toom ütles, et Eesti Peterburi Peakonsulaadi Pihkva kantselei avaldas 1. oktoobril Vene Föderatsiooni võimudele protesti seoses jõhkra käitumisega Eesti Pihkva konsuli Vladimir Redpapi suhtes 30. septembril Pihkvas. Eesti ootab Vene välisministeeriumilt selgitusi sellise jõhkra ja ebakompetentse käitumise pärast ning süüdlaste karistamist, ütles Toom. Välisministeerium selgitas, et 30. septembri õhtul läks Redpap kohalikku kauplusse, kust ostis toiduaineid. Läbinud kassa, pidasid ta kinni kaks turvameest, kes palusid neile järgneda. Redpapi kohustati minema laoruumi ja paluti tal ette näidata oma taskud. Seejuures ütles üks turvameestest, et «kui ei näita, vaatavad ise». Turvamees lisas, et neil on kohustus kõiki kontrollida, keda vaja. Välisministeeriumi andmetel esitas konsul kõigepealt konsulikaardi, kuna konsulile kui diplomaadile laieneb isikupuutumatus, kuid tõe huvides näitas ka taskud ette, kuna mingit vargust ei toimunud. Kohapeal Redpapile protokolli ei koostatud. Hiljem on aga kohalik vene meedia süüdistanud Eesti konsulit varguses. Pihkva kohaliku võimu esindajad on juhtunu pärast vabandanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles