Saatekeskus kavandab hinnatõusu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ringhäälingu saatekeskus plaanis tuleval aastal tõsta hinda tele- ja raadiojaamadele, kuid kehtestab selle suuruse pärast TV 1 saatuse selgumist. TV 1 juhtkond ei soostu telekanali tulevikust rääkima.

Riigi enamusosalusega ringhäälingu saatekeskuse finantsdirektor Aare Siimon nentis, et TV 1 kadumise korral jääb keskusel sealt tulu saamata ning puudujääk tuleb katta teistel meediakanalitel, kes nende teenuseid tarbivad. Ta lisas, et kindlasti ei puuduta see mobiilioperaatoreid, kes kasutavad saatekeskuse maste oma tugijaamade ülevalhoidmiseks.

Hinnatõusu ulatust ei soostunud Siimon veel ütlema. «Ühest küljest sõltub see meie klientide arvust, teisalt peab hinnatõusu esmalt kinnitama meie nõukogu, kuid seda ei tehta enne novembri lõppu,» lausus ta.

TV 1 juhatuse liige Rait Killandi ei soovinud telekanali hetkeseisu ja tulevikuplaane eile Postimehele kommenteerida, seetõttu pole ka teada, kas telekanali omanikud on eraldanud raha võlgade tasumiseks.

Vastavalt kultuuriministeeriumi käskkirjale peaks TV 1 taastama oma saadete üleriigilise edastamise tänaseks, see aga eeldab kõigi võlgade tasumist.

Ringhäälingu saatekeskus on esitanud TV 1-le pankrotihoiatuse, sest telekanal võlgneb keskusele rohkem kui miljon krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles