Politsei avastas Kohtla-Järve volikogu liikme Nikolai Knjazevi tapmise

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkriminaalpolitsei töötajad tegid kindlaks ja pidasid kinni kuritegeliku ühenduse, mis käesoleva aasta kevadel võttis pantvangi ja tappis Kohtla-Järve volikogu liikme Nikolai Knjazevi.

Politseiameti pressiesindaja Kadri Palta teatel selgitas uurimine, et tänavu 29. mail kella 16-17 vahel viidi AS Viru Kommunaalteenuste tegevdirektorina töötanud Knjazev koos ametiauto Opel Astraga ühte majja Ida-Virumaal Järve külas. Mehelt pressiti seal välja raha ja kompromiteerivat materjali Kohtla-Järve volikogu liikmete kohta. Seejärel viidi Knjazev Seli sohu ja uputati, mehe auto põletati hiljem sama ühenduse liikmete poolt. Uurimine selgitas, et antud kuritegude toimepanemiseks moodustati kuritegelik ühendus. Juunis võeti vahi alla Sergei (s.1959), Aleksei (s.1965), Sergei (s.1981) ja Valeri (s.1950), kes vabanes augustis. 19. oktoobril andis kohus loa Valeri uuesti vahi alla võtmiseks kuni kaheks kuuks. 21. septembril peeti kinni ja võeti vahi alla viimane kuriteost osavõtja Juri (s.1966). Kõikidele vahialustele on esitatud erinevad süüdistused tahtlikus tapmises raskendavatel asjaoludel, pantvangi võtmises, väljapressimises, vara tahtlikus hävitamises, ärandamises ja kuritegelikku ühendusse kuulumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles