TPÜ ootab vaegnägijatest tudengeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Pedagoogikaülikooli (TPÜ) rektor Mati Heidmets ja Eesti Nägemispuuetega Inimeste Fondi (ENIF) nõukogu esimees Erik Loide kirjutasid eelmisel esmaspäeval alla lepingule, millega ülikool asutab kolm stipendiumi nägemispuudega inimestele TPÜs õppimiseks. Stipendiumiga kaetakse tudengi õppemaks tema valitud erialal. Kandideerida saavad ENIFi soovitusega nägemispuudega inimesed, valiku teeb TPÜ ja ENIFi ühine vastuvõtukomisjon. Lepingu sõlmijad lubavad koos töötada välja uute tudengite õppevormid ja -kavad nende erivajadusi arvesse võttes.

«See samm aitab suurendada ligipääsu kõrgharidusele,» kinnitas TPÜ rektor Mati Heidmets. Ta lisas, et leppel võiks olla laiem tähendus kui lihtsalt kena zhest kolme inimese suhtes, see võiks saata väikese märguande sponsoritele ja teistele ülikoolidele.

ENIFi nõukogu esimees Erik Loide märkis, et see on TPÜ poolt väga julge ja uuenduslik samm ning nüüd peab vaid lootma, et jätkub neid, kes tahavad seda võimalust ära kasutada.

Kertu Ruus
foorum@netexpress.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles