TV 1 võlgneb enim Polsatile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TV 1 ligi 100 miljoni krooni suurusest võlakoormast suurema osa moodustavad kohustused omanikfirma Polsat ees, kes on praeguseks suletud telekanalile investeerimise asemel laenu andnud.

TV 1 ajutine pankrotihaldur Arno Mägi ütles, et Polsat ja temaga seotud firmad pole kasutanud investeerimiseks mitte aktsiakapitali laiendamist, vaid on ettevõttele laenu andnud. Ohtralt on TV 1-l ka väiksemaid võlgnevusi.

Mägi sõnul pole seni veel selge, kui suured on TV 1 võlad. Selle teadasaamiseks tuleb vaadata, kuidas on arvestatud võlgade viiviseid ja lepingutrahve ning kui paljudel kohustustel on kätte jõudnud maksetähtaeg, selgitas ta.

Telekanali varade väärtus ei küündi Mägi kinnitusel kohustuste lähedalegi. «Varade kokkulugemine ja nende võimaliku realiseerimise väärtuse arvestamine alles käib, ning seetõttu on väga raske nende suurust öelda,» lisas ta.

Mitme televisiooniasjatundja arvamust, et osa TV 1 varadest võib olla teistele ettevõtetele ümber registreeritud, ei soovinud Mägi kommenteerida.

Praeguseks on TV 1 vastu 1,8 miljoni kroonise nõude esitanud ringhäälingute saatekeskus, kes oktoobri alguses telekanali sulgemisele pildi näitamise lõpetamisega aluse pani, ning 100 000 krooni ulatuses firma Delfind Keskus OÜ. Telekanali töötajatel on saamata rohkem kui kahe kuu palk.

TV 1 juhatuse liige Rait Killandi on varem väitnud, et võlad ei ulatu üle kümne miljoni krooni ning varadest jätkub kõigi kohustuste tasumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles