Jaan Mölder sai jälle Paldiski linnapeaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski endine linnapea Jaan Mölder.
Paldiski endine linnapea Jaan Mölder. Foto: Liis Treimann

Selle nädala esmaspäeval Paldiski linnapeaks valitud Mare Leiten sai ametis olla vähem kui kolm päeva, sest endine linnapea ja praegune volikogu liige Mölder pöördus Leiteni väidetavalt seadusevastase tegevuse peale Tallinna halduskohtusse ning kohus peatas esnase õiguskaitse korras Leiteni linnapea volitused kuni kohtuotsuse jõustumiseni.


Kohtuotsuse järgi on peatatud ka Paldiski linnavolikogu esimehe Kaupo Kallase volitused, mistõttu töötab volikogu praegu esimeheta.

Paldiski linnavolikogu valis Leiteni linnapeaks esmaspäeval, 16. novembril ning juba sama päeva õhtul tegi Mölder Tallinna halduskohtule avalduse.

«Pöördusin kohtusse sellepärast, et volikogu esimees koos uue linnapeaga jõudis vastu võtta viis otsust, milles kokku on üheksa seaduserikkumist,» selgitas Mölder oma tegevust. «Ma usun, et esitan ka kaks taotlust kriminaalasja algatamiseks.»

Eile tegi Tallinna halduskohus otsuse, et Mölder peab jätkama linnapea kohtustuste täitmist niikaua, kuni kohus langetab otsuse tema kaebuse osas.

«Tegelikult plaanisin juba järgmisel nädalal puhkusele sõita, aga nüüd jääb see ära,» ütles Mölder. «Närvid on mul küll suhteliselt kahjustatud, aga pääsu ei ole, kohtu otsust tuleb täita.»

Mölderi sõnul hakkab ta nüüd selgitama, millist kahju on linnavalitsusele tehtud uue linnapea ametisoleku mõne päeva jooksul. Ta ütles, et häkkerid on püüdnud linnavalitsuse serverisse sisse tungida. Samuti on püütud dokumentidest koopiaid teha, tõenäoliselt eesmärgiga algatada tema vastu mingeid asju või leida vigu.

«Volikogu esimees ja linnapea on kohtule saatnud ka ühe kirja, aga see on nii tähelepanuväärne kiri, et kavatsen selle omakorda kaposse saata,» märkis Mölder. Mis on kirja sisu, seda ta ei olnud nõus lähemalt selgitama.

Keskerakondlane Kallas valiti Paldiski linnavolikogu esimeheks 9. novembril. Tema poolt hääletas 13 volikogu liikmest seitse. Teine kandidaat volikogu esimehe kohale oli Mölder.

Harjumaa valimiskomisjon tühistas 16. novembril Kallase valimise Paldiski volikogu esimeheks, kuna valimistulemuste kohta protesti esitanud Mölderi väitel ei olnud hääletamine päris salajane.

Õhtulehe andmetel olevat Leiten avastanud, et endised linnajuhid on linnavalitsuse hoonest hiljuti minema viinud palju dokumente. Peale selle olevat Möldri otsusel viimasel hetkel müüdud tühise raha eest maha hulk kinnisvara ning ostjaks olnud Möldri oma firmad.

Mölder eitab kõiki neid süüdistusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles