IRL: puitasum ja raskeveokid ei sobi kokku

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telliskivi ja Ristiku tänavate ristmik.
Telliskivi ja Ristiku tänavate ristmik. Foto: Raigo Pajula.

Tallinna volikogu IRLi fraktsioon algatas eelnõu, mis näeb ette raskeveokite liikluse keelamise Pelgulinnas, miljööväärtuslikul Ristiku tänaval.


Linnavolikogu liikme Tarmo Kruusimäe sõnul on linnavõimu tegevusetus Ristiku tänava vibratsiooni ohjeldamisel toonud kaasa olukorra, kus sealt kolivad ära Pelgulinna kalliks ja selle asumi säästvale arengule kaasa aidata püüdvad inimesed.

«Kahjuks kolivad Ristiku tänava elanikud põhjusel, et nende igapäevaelu mürgitavale raskeveokite probleemile ei paista lahendust,» sõnas Kruusimäe. «Ometigi saavad suured masinad sõita sadamate vahet ka laiemate tänavate kaudu, seda enam, et mujal eraldab tänavat elumajadest korralik rohevöönd. Ristiku tänava inimesed rõõmustavad küll Eesti majanduse edenemise üle, kuid et mööda vuravad veoautod demonstreerivad kauaoodatud majandustõusu sõltumata kellaajast ja nädalapäevast, on ilmselgelt liiast.»

Ta lisas, et linnavõim ei saa Ristiku tänava olukorra parandamisel pugeda ka rahapuuduse taha, sest probleemi lahendamiseks pole vaja teha muud, kui paigaldada paar liiklusmärki, mis raskeveokid mujale suunaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles