Paldiski võimuvõitlus jätkub

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiskis linnavalitsus.
Paldiskis linnavalitsus. Foto: Teet Malsroos/ Õhtuleht

Paldiski linnavolikogu keskerakondlasest liige Kaupo Kallas ning valimisliidu Ühtne Paldiski liige Eldar Toonverk vaidlustasid Harjumaa valimiskomisjoni otsuse, mille järgi ei olnud Kallase volikogu esimeheks valimisel tagatud hääletamise salajasus.


Kallas ütles Postimees.ee'le, et tema hinnangul oli Harjumaa valimiskomisjoni otsus kallutatud. Vaidlustus on esitatud vabariiklikule valimiskomisjonile.

Kallas lisas, et Paldiski volikogu seitse liiget on esitanud linna valimiskomisjoni esimehele Kuldar Salumetsale taotluse kutsuda volikogu esimehe kordusvalimiseks volikogu uuesti kokku.

Harju maakonna valimiskomisjon tühistas selle nädala esmaspäeval endise linnapea Jaan Mölderi kaebuse alusel volikogu esimehe valimise tulemused. Samas tehti linna valimiskomisjonile ettekirjutus viia uuesti läbi valimised, tagades salajase hääletamise võimalus.

Mölder esitas esmaspäeval, pärast Mare Leiteni valimist Paldiski linnapeaks, Tallinna halduskohtule avalduse, milles vaidlustas linnapea valimise. Samuti taotles ta esmast õiguskaitset.

Eile tegi halduskohus esmase õiguskaitse korras otsuse, mille järgi peab Mölder jätkama tööd Paldiski linnapeana. Seda ajani, mil kohus teeb otsuse Mölderi kaebuse osas. Sama otsuse järgi on peatatud ka Kallase volitused volikogu esimehe kohal. Seega töötab Paldiski linnavolikogu praegu ilma esimeheta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles