Eesti ja Prantsusmaa siseministrid arutasid IT-agentuuriga seonduvat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP Photo / Scanpix.

Siseminister Marko Pomerants kohtus täna Pariisis Prantsusmaa siseminister Brice Hortefeuxiga, et arutada Euroopa Liidu justiits- ja siseküsimusi ning sealhulgas ka IT-agentuuri loomisega seonduvat.


«Eesti näeb IT-agentuuri eeskätt arendus- ja kompetentsikeskusena. Arvan, et tänu meie arenenud infotehnoloogilisele infrastruktuurile ning professionaalsetele ekspertidele, on ettepanek asutada IT-agentuur Eestisse igati mõistlik otsus,» ütles Pomerants.

Samas on Prantsusmaa mures investeeringute pärast, mis olemasolevatesse Schengeni andmebaasidesse Strasbourgis aastate jooksul tehtud on. Eesti pool mõistab seda, kuid peab oluliseks, et julgeoleku kaalutlustel oleksid tulevikus erinevad süsteemid paigutatud erinevatesse geograafilistesse asukohtadesse. Mõlema ministri seisukohalt on IT-agentuuri loomise eesmärk pakkuda maksumaksjatele turvalisust senisest väiksemate kuludega.

Teiste teemadena arutasid ministrid võimalikke koostöökohti sisejulgeoleku valdkonnas. Pomerantsi sõnul on kahe riigi vaheline koostöö olnud viimastel aastatel väga tihe ja tulemuslik. «See on saavutatud paljuski tänu Prantsusmaa sideohvitseride tööle, kelle eestvõttel on aastate jooksul toimunud Eesti ekspertidele arvukalt sisejulgeolekualaseid koolitusi ja seminare mõlemas riigis,» täpsustas ta.

Arutelu käigus leiti mitmeid teemasid, kus koostöö võiks edaspidigi olla perspektiivne. Ühtlasi kutsus Pomerants Prantsusmaa kolleegi Eestisse, et siinse sisejulgeoleku ning IT alast võimekust lähemalt tutvustada.

Visiidi raames osales Pomerants ka ülemaailmsel sisejulgeoleku messil Milipol 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles