TV3 on valmis ETV asemel korraldama Eurovisiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

TV3 programmidirektori Jüri Piheli sõnul kaaluks TV 3 põhjalikult Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamisega seotud küsimusi, kui vastav ettepanek Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) või muude asjassepuutuvate isikute poolt tehtaks.

«Kahjuks näib Aare Urm kasutavat lauluvõistlust kuldvõtmekesena, mis peaks riigi varakambri ukse võluväel ja kriitikavabalt avama,» ütles Pihel ETAle. «Sestap loodan, et Eestile läheb Eurovisioon selleks liiga palju korda, et lasta sellel ühe võlgades sipleva organisatsiooni ebamajanduslikkuse päästerõngaks saada.» Kuna TV3 osales võrdväärse partnerina ajaloo suurimas teleprojektis «2000 täna», mille korraldas Euroopa juhtiv avalik-õiguslik teleorganisatsioon BBC, on TV3 valmis põhjalikult kaaluma Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamisega seotud küsimusi, kui vastav ettepanek tehtaks. Ringhäälingunõukogu esimees Tiit Sinissaar ütles ETAle, et Eurovisiooni saab korraldada ainult EBU liige. Vajadusel astub Eesti Ringhäälingute Liit (ERL) või mõni erakanal ka EBU liikmeks, kinnitas Eesti ERL tegevdirektor Urmas Loit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles