Ilmar Raag: Programmi likvideerimine pole lahendus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ETV programmijuht Ilmar Raag, EBU ootab ETV vastust korraldamise asjus 29. maiks. Et see päev on juba lähedal, siis milline võiks olla vastus?

See sõltub otseselt valitsuse otsusest, kas nad oleksid valmis toetama Eurovisiooni eelarvet. Kusjuures peame silmas asjaolu, et selle teleprojekti eelarve on selgelt lahus ETV tavaprogrammi eelarvest.

Selge on ka see, et üksnes erakapitali sponsorlusega sellist projekti läbi ei vii ja nii saab avaliku sektori raha ikkagi määravaks.

Kas Eurovisiooni korraldamine ja riigigarantiiga laenu saamine on seotud?

Need ei ole tõesti üheselt seotud. Aga me võime sattuda kurioossesse olukorda, kus ühel hetkel lõpeb raha saadete tegemiseks ja programm ei toimi, aga Eurovisioon siiski jätkub. Võimalus on olemas, kuivõrd praegune valitsuse otsus tähendab, et ETV rahalist olukorda pole siiani lahendatud, vaid ainult edasi lükatud.

Riik garanteeris laenuandmise, kuid see ometi ei rahuldanud ETV juhatust. Miks?

Neid kohustusi, mida ETV-l oleks vaja sel aastal maksta, on rohkem kui 37 miljoni krooni eest. Olime mõned päevad tagasi olukorras, et oleks lihtsalt programmi suvel lõpetanud. Sama olukorra ees oleme taas hilissügisel, arvan ma.

Kas riigigarantiiga laen on ikkagi lahendus võlgade maksmiseks?

Ma arvan, et on küll, sest sellest laenust jõuaks kiiremad võlad lähiaastatel ära tasuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles