ETV rahamure jõudis Eesti piiridest välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Televisiooni juhatuse ja valitsuse rahasõda on jõudnud rahvusvahelisele areenile.

Eesti Televisiooni (ETV) juhatuse esimehe Aare Urmi bravuurikad ütlused on pälvinud ka rahvusvaheliste uudisteagentuuride Reutersi, dpa ning BBC tähelepanu.

Nii dpa’s kui ka BBCs on ära toodud Urmi väited, nagu ähvardaks Eesti valitsus oma tegevusega avalik-õiguslikku ringhäälingut ja ajakirjandusvabadust.

«Me teeme kõik endast oleneva, et korraldada võistlust, kuid valitsuse avalik-õigusliku ringhäälingu vastane poliitika teeb selle võimatuks,» on Urm BBC-le tõdenud.

Dpa kinnitusel lubas Urm ETV programmi jaanipäevaks seisata ning loobuda Eurovisiooni korraldamisest.

Peaministri pressibüroo direktor Kaarel Tarand on seisukohal, et Eesti Televisiooni juhtkond pingutab reaktsioonidega ilmselgelt üle.

«Finantsküsimused on kiretud, kuna arvud ei sisalda endas emotsioone,» lausus Tarand. «ETV ei ole valinud kõige produktiivsemat meetodit oma probleemide lahendamiseks.»

Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) on tunnistanud Postimehele, et ei sekku Eesti valitsuse ja televisiooni vahelisse konflikti ning ootab nädala pärast ametlikku vastust, kas Eesti korraldab järgmisel aastal Eurovisiooni lauluvõistluse või mitte.

EBU peasekretäri Jean-Bernard Münchi sõnul keelatakse ETV-l võistluse korraldamine, kui telekanal ei suuda tasuda võlgu EBU ees, mis Aare Urmi sõnul ulatuvad 10 miljonini

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles