Hooldekodus elav naine sai silmanägemise tagasi

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi Hooldekodus elav Linda Varblane näeb pärast kümmet aastat halli udu enda ümber taas värve ja plaanib mohäärlõngast kleiti kuduma hakata, kirjutab Sakala.

Viljandi Hooldekodu direktor Olli Uibo meenutab, et kui ta Linda pärast silmaoperatsiooni esimest korda hooldekodu söögisaali viis, imestanud naine sealseid rohelisi värve ja kiitnud, et need on just tema lemmiktoonid. «Ta on nüüd otsekui teine inimene,» räägib Uibo. «Endisest abitust potitoolil istujast ja trotslikust torisejast pole enam midagi alles. Nüüd on ta väga tore ja rõõmus vanainimene!» lisab ta. Juba kümme aastat tagasi kattis kae naise mõlemad silmad, nii et ta nägi vaid udust valgust. Esialgu sai ta sõprade abiga siiski oma kodus ise hakkama. Veidi rohkem kui kolm aastat tagasi toodi kaetatud silmadega naine oma kodust siiski hooldekodusse. Pime vanainimene õppis oma toakaaslasi tundma hääle järgi ja pääses õue jalutama vaid talutaja toel. Tänu Viljandi Hooldekodu töötajate hoolivale suhtumisele ja perearst Ülle Vardja asjaajamisele tehti sel sügisel Tartu Ülikooli Silmakliinikus erandkorras Lindale kiiresti operatsioon, mille järjekord ulatub muidu kolme aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles