Tuleohutusnõuded lapsehoiuteenuse osutamisel karmistuvad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Sotsiaalministeeriumis valminud eelnõu kehtestab rangemad tuleohutusnõuded ruumidele, kus lapsehoiuteenuse osutatakse rohkem kui kümnele lapsele.

Praegu pole tuleohutusnõudeid täpselt paika pandud ja lapsehoiuteenust pakutakse ka ruumides, kus päästetöid ei saa suurema arvu laste hoidmisel piisavalt hästi teha.

Sotsiaalhoolekande seaduse muutmise eelnõu koostajate sõnul on praktikas ilmnenud probleemid, kus lapsehoiuteenust osutatakse näiteks vaid ühe evakuatsiooniteega eramajas või korteris või siis kõrgematel korrustel, kust tulekahju korral saab inimesi evakueerida ainult tuletõrjeredeliga akna kaudu.

Eelnõu seab rohkem kui kümnele lapsele hoiuteenuse osutamisel ruumidele samasugused tuleohutusnõuded kui koolieelsetele lasteasutustele, et laste ohutus oleks tagatud. See tähendab nii autonoomset tulekahjusignalisatsiooni, nõudeid evakuatsioonipääsule, hoone korruste arvule, kõrgusele, pindalale kui ka kasutajate arvule sõltuvalt hoone tulepüsivusklassist.

Kuni kümne lapse hoidmisel on eelnõu seletuskirja järgi võimalik tagada turvalisus ka üldiste tuleohutusnõuetega.

Eelnõu koostajad möönavad, et rohkem kui kümne lapse hoidmisel võib kava kohaselt uuest aastast jõustuv seadusemuudatus kaasa tuua lisakulutusi, kui ruume peab rangematele nõuetele kohandama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles