Politoloog: Ivanovi visiit on igal juhul hea märk

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Venemaa asepeaministri Sergei Ivanovi ootamatu visiit Tallinna on kõrge külalise negatiivsele retoorikale vaatamata hea märk, arvab Tartu Ülikooli politoloog Karmo Tüür.

Tüür ütles ERRi uudisteportaalile, et selles, et Ivanov käis kui kodanik korvpallimängu vaatamas, pole midagi üllatavat, sest kaitseministrina kureeris ta CSKA (Armee Keskspordiklubi).

Ta rõhutas, et see, mida Ivanov otsesõnu välja ütles - et ta tuli vaid korvpalli vaatama ning et suhete peatset paranemist ei maksa loota, annab selge signaali, et ta tõepoolest ei saabunud Eestisse diplomaatilise missiooniga.

«Kui otsida veel positiivset, siis see on kindlasti parem kui 2004. aasta olukord, kui peaminister Mihhail Fradkov oli Tallinnas, kuid keeldus tookord peaminister Juhan Partsiga kohtumast - ütles, et läheb lihtsalt kalale. Vaatamata sellele, mis ta (Ivanov - toim.) ütles, on sellise kõrge ametniku visiit alati märk, kas ta soovib seda või mitte,» arvas Tüür, lisades, et Venemaa üritab praegu Euroopa Liidu suunal suhteid arendada ning Eesti-visiit võis olla selle poliitika üks osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles