Vaclav Havel: ka meie ühiskond saab nägijaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sametrevolutsioon 20 aastat tagasi: üliõpilaste kogunemisest sai alguse massiivne rahvaliikumine, mis mõne päevaga kukutas kommunistliku režiimi ja tegi Vaclav Havelist Tšehhi esimese demokraatliku presidendi.
Sametrevolutsioon 20 aastat tagasi: üliõpilaste kogunemisest sai alguse massiivne rahvaliikumine, mis mõne päevaga kukutas kommunistliku režiimi ja tegi Vaclav Havelist Tšehhi esimese demokraatliku presidendi. Foto: Corbis/Scanpix

Tšehhi ekspresident Vaclav Havel rääkis sametrevolutsiooni 20. aastapäeva telepöördumises asjadest, mis talle oma riigi juures muret teevad – erakondade rahastamine, kodanikuühiskonna kidumine, inimeste ükskõiksus ja üleolek. Kõik see peaks mõtlema panema ka eestlasi.

«Ükskord me võidame» (We shall Overcome) lauldakse tuntud ameerika spirituaalis ja seepärast küsin mina: kuidas näeb meie maa välja 20 aasta pärast? Kas me võidame? Usun küll. Mida ma silmas pean? Tahan jagada teiega oma nägemust.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles