Paides loob Vallimäe valgustussüsteem juba jõulumeeleolu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paide Vallimäel jalutaja võib juba praegu nautida jõulumeeleolu, sest äsja sai valmis kogu Vallimäge hõlmav valgustussüsteem, mis heidab hämarat valgust treppidele ja jalgradadele, Vallimäe nõlvadele ning müüridele.

Tõele au andes pole päevasel ajal Paide Vallimäel avanev pilt veel sugugi jõululik, sest äsjaste kaevetööde ja Vallitorni ümberehitamise tõttu on ümbrus üsna porine, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Asja eesmärk on olnud koguaeg elu sisse puhuda Vallimäe kinnistule, just nimelt kogu kinnistule ja väärtustada seda ajalugu, mis siin on, ja anda sisu ka Vallitornile ajakeskuse näol,» ütles Paide abilinnapea Kaido Ivask. «Kindlasti on üks eesmärke ka see, et tuua siia turiste, tuua külalisi ka väljastpoolt Eestit, kogu Euroopast.»

Ajal, kui paljudes linnades valitseb öösel pilkane pimedus, võib Paide Vallimäe valgustamine tunduda üleliigse priiskamisena - linnajuhid on aga seda meelt, et kui raha napib, saab osa tulesid ära kustutada, kuid järgmise aasta eelarves nähakse Vallimäe valgustamiseks ette 70 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles