Piirivalve lõpetas merel kaduma läinud mehe otsingud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu laht.
Pärnu laht. Foto: Ants Liigus

Piirivalve lõpetas laupäeval päev varem merel kadunuks jäänud kalamehe otsingud.

«Piirivalve lõpetas kell 15.45 kaduma läinud mehe aktiivsed otsingud. Pühapäeval jätkab otsinguid rannikupatrull,» ütles Lääne piirivalvepiirkonna teabeohviter Janne Mets BNSile.

Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja sai merel Manilaiu lähedal kaduma läinud 30-aastase mehe kohta teate reedel kell 17.10.

Mees oli mootorpaadiga merele kalastama läinud Pärnumaalt Peerni sadamast, mis asub ligikaudu kaks kilomeetrit Manilaiu Kuivasääre otsast põhja pool.

Koheselt peale teate saabumist sõitis Pärnu piirivalvekordoni toimkond kalameest otsima. Samuti väljus Tallinnast lennusalga helikopter.

Mitmeid tunde otsiti meest nii merelt kui ka rannikuäärt mööda, kuid tulemusteta. Pimedas teostatud otsingutele aitasid kaasa ka kohalikud kalamehed.

Sündmuskohal puhus edelatuul 6-10 meetrit sekundis ning veetemperatuur oli 4-5 soojakraadi.

Kell 00.45 otsingud lõpetati ning otsustati jätkata laupäeva hommikul.

Laupäeva hommikul leiti roheline plastikpaat, millega mees reedel merele läks. Leitud on ka päästerõngas. Kalameest leitud ei ole, kuid otsingud jätkuvad.

Oletatavalt ei olnud kalamehel merele minnes seljas päästevesti, mis on nõutud element väikelaeva päästevarustuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles