Toomas Lepp kaitseb end Aare Urmi süüdistuse eest

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Televisiooni (ETV) endine peadirektor Toomas Lepp on hämmeldunud, et eile ETV juhi koha kaotanud Aare Urm ajab praegused ebaõnnestumised telekanali vanade võlgade ja eelmiste juhtide süüks.

«Mind hämmastab Aare Urmi pidev sonimine ETV ammuste võlgade pärast,» ütles Lepp. «Poleks olnud vaja ametit vastu võtta kui asjadest jagu ei saa.» Lepa sõnul tekkis ETV võlg sellepärast, et valitsus ei suutnud otsustada tookord seda, mida ta nüüd siiski tegi - vabastas ETV seaduslikult reklaamist garanteerides finantseerimise. «Minu sõlmitud nn reklaamivabadusleping erakanalitega lõppes aasta keskel, ringhäälingunõukogu oli aga kinnitanud laekumata tulu - 30 miljonit eelarvesse, mida ka kulutama hakati,» selgitas Lepp. Uus reklaamijuht Rivo Saarna ei suutnud Lepa sõnul müüa reklaami 1999. aastal rohkem kui viie miljoni eest. See selgus lõplikult aga detsembri algul. «Samal ajal oli ka riigikontroll vedanud ideeliselt hoopis kasumliku ETV mudelit, andes sellega mõista reklaami sallitavust,» rääkis ta. «Mart Laar lubas ringhäälingu rahastamise korda ajada, aga ei teinud seda,» meenutas Lepp. «Kui mulle oleks tookord garantiiga raha lubatud, nagu järgmisele juhtkonnale tehti, oleks ka võlg ammu likvideeritud. Ajada nüüd üle kahe aasta hiljem oma tegematajätmised isiklikult minu kaela, on asjatundmatus.» Lepp tunnistas, et tegi suure vea kui lubas ETV-sse reklaamil tagasi tulla. «Loodan, et olen nüüd selle vea heastanud, aidates kaasa uue ringhäälinguseaduse valmimisele,» rääkis ta. «Programmi aga püüdsin teha vägagi avalik-õiguslikult. Ilmselt pingutasin üle, soovides saada minimaalsete vahenditega maksimumi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles