Justiitsministeerium heidab ette riigi killustatust alkoholipoliitikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholipood.
Alkoholipood. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Justiitsministeerium heidab valitsusele ette loidust alkoholipoliitikaga tegelemises ja selle valdkonna killustatust, mistõttu kuulub Eesti enim alkoholi tarbivate riikide hulka ja kannab ulatuslikke kahjusid. Sotsiaalministeeriumi hinnangul on nemad endast kõik andnud.

Sotsiaalministeerium pidi koostöös põllumajandusministeeriumi ja teiste institutsioonidega töötama 2004. aastaks välja pikaajalise kontseptsiooni, mille eesmärk oleks olnud vähendada alkoholi kuritarvitamist ning sellest inimesele ja ühiskonnale tekkivat kahju.

Selle täitmisega pole hakkama saadud, selgub justiitsministeeriumi kokkuvõttest kuni 2010 kehtivate kriminaalpoliitika arengsuundade täitmise kohta. «Kuigi valitsuskabinetis arutati 2009. aasta jaanuaris alkoholipoliitika memorandumit, ei ole tegudega kaugele jõutud,» kritiseerib justiitsministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles