Keskkonnakomisjon: tuumajaama kavandamist ei saa alustada maamüügist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur Pakri
Suur Pakri Foto: Graafika Silver Alt

Riigikogu keskkonnakomisjon leidis, et Suur-Pakrile tuumajaama rajamine on väga küsitav tekkivate keskkonnamõjude tõttu, ning pidas eriti kummaliseks tuumajaama kavandamise alustamist maade võõrandamisest.

Komisjon pidas kummaliseks, et tuumajaama kavandamise protsessist saab avalikkus teada info kaudu, et keskkonnaministeeriumi valdusest on maad antud majandusministeeriumile selleks, et need saaks edasi anda Eesti Energiale tuumajaama rajamiseks. «See on kummaline asjade käik nii suurte koosluste puhul nagu seda on looduskaitsealused väga rikka kultuuripärandiga Pakri saared,» sõnas keskkonnakomisjoni esimees Mart Jüssi.

Tema sõnul oli keskkonnakomisjoni üldine arvamus, kuna tegemist on rahvusvahelise tähtsusega kaitsealadega Natura 2000 võrgustikus ning Eesti jaoks unikaalsete maastikega, oleks selliste otsuste taustad pidanud enne olema põhjalikult selgeks tehtud ja läbi räägitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles