Grippi surnud 13-aastane poiss õppis Raasiku põhikoolis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Вакцина от нового гриппа
Вакцина от нового гриппа Foto: Reuters / Scanpix

Raasiku põhikooli direktori kohusetäitja Kadri Viira sõnul õppis grippi surnud poiss seitsmendas klassis, oli väga hea õpilane, kelle pilt rippus autahvlil, tegeles usinalt rahvatantsu ja spordiga. Klassikaaslased hindasid teda kui mõnusat sõpra, avatud ja sädelevat poissi.


Viira kinnitas, et Raasiku koolis õpib 121 last, kellest eile oli kodus 34. Täna hommikul puudus aga juba 57 õpilast.

«Eks vanemad lihtsalt kardavad oma lapsi kooli saata, kui said surmaga lõppenud haigusjuhtumist teada,» ütles Viira. «Ma arvan, et kõik praegu koolist puuduvad lapsed ei ole kindlasti haiged. Üleöö ikka 20 haiget juurde ka ei teki.»

Ta lisas, et täna-homme otsustab kooli juhtkond, kas sulgeda kool või mitte. Praegu käivad läbirääkimised perearstidega ja tervisekaitseametnikega.

Kooli sulgemine käib nii, et kooli juht saadab vastava teatise vallavanemale, kes allkirjastab selle ning suunab edasi tervisekaitseametile, kust jaatav või eitav vastus tuleb kiiresti.

Homme õhtuks on Raasiku põhikool kutsunud kokku lastevanemate koosoleku, kus tekkinud olukorda arutatakse ning vanemaid teavitatakse. Kohale tuleb ka tervisekaitseameti esindaja.

«Võib-olla homseks olukord natuke rahuneb ja need lapsed tulevad kooli, kes täna koju jäid,» märkis Viira.

Eelmisel reedel tõusis 13-aastasel Raasiku vallas elaval poisil kõrge palavik. Kuna laupäeval muutus lapse tervislik seisund veelgi halvemaks, kutsuti talle kiirabi ning meedikud tegid talle palavikku alandava süsti. Sellest polnud aga abi ning pühapäeval viis kiirabi poisi haiglasse. Ööl vastu esmaspäeva suri poiss uue gripiviiruse tüsistustesse.

Neljapäeval vaktsineeriti Raasiku kooli lapsi mumpsi, leetrite ja punetiste vastu. Viira sõnul ei olnud tegemist gripi ega hepatiidi vastu vaktsineerimisega.

Enne vaktsineerimist kontrolliti kohalikus ambulatooriumis, kas lapsed on terved. Ka gripi tüsistustesse surnud 13-aastane poiss oli terve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles