Itaalia laulja Toto Cutugno sattus KMA reidi keskmesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toto Cutugno.
Toto Cutugno. Foto: AFP / Scanpix

Kodakondsus- ja migratsiooniamet (KMA) korraldas ülemöödunud nädala lõpus Tallinna söögikohtades reidi illegaalide tabamiseks, mille keskmesse sattus väidetavalt ka tuntud Itaalia laulja Toto Cutugno koos oma kaaskonnaga.

Üliõpilaste teel gruusiapärast söögikohta Pirosmani pidava OÜ Draivia Grupp esindaja kinnitusel viibis Eurovisiooni lauluvõistluse kunagine võitja Cutugno 13. novembri õhtul parajasti nende kohvikus, kui sinna sisenesid KMA ja politsei töötajad ning piirivalvurid koos teenistuskoeraga ning asusid inimeste dokumente kontrollima.

Draivia Grupi juhi kinnitusel hakkasid ametnikud sõnagi lausumata ruume läbi otsima, viibisid koeraga kohviku klientide läheduses, millega tekitasid inimestes paanikat, ning käisid koeraga ka kõigis asutuse tööruumides, mis on kehtivate sanitaarnormide järgi toitlustusettevõttes täielikult keelatud. «Operatsiooni ajal viibis kohvikus koos oma seltskonnaga ka Itaalia kuulus ja silmapaistev laulja Toto Cutugno, kes oli täielikult šokeeritud,» märkis toidukoha esindaja Põhja prefektuurile adresseeritud protestikirjas.

KMA pressiesindaja Maimo-Lii Paloveer kinnitas BNSile, et KMA, piirivalve ja politsei korraldasid tõesti 13. novembril kell 19-02 Tallinnas tegutsevates toidukohtades reidi, mille eesmärk oli tuvastada ja kontrollida võimaliku illegaalse immigratsiooni ja ebaseadusliku tööjõu esinemist.

«Reidi korraldas Põhja regionaalosakonna Tallinna migratsiooni büroo koostöös Põhja piirivalvepiirkonna Tallinna kordoni ja Põhja politseirefektuuriga. Kokku kontrolliti 10 ettevõttes inimeste dokumente, sealhulgas ka elamislubade, töölubade ja viisade kehtivust,» selgitas Paloveer BNSile ning lisas, et reidil osales ka narkokoer.

Paloveeri sõnul toimetasid ametnikud kontrollkäigu ajal ühe isiku Tallinna migratsiooni büroosse menetluse läbiviimiseks. Kahele isikule esitati täiendavate asjaolude selgitamiseks kutsed tulla samuti KMA ametnike jutule. Ühele kontrollitutest koostasid ametnikud illegaalikaardi, tegid seadustamisettekirjutuse ning määrasid väärteo korras trahvi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles