Eesti Televisiooni juhiks jäi pürgima neli meest

Alo Lõhmus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ringhäälingunõukogu (RHN) valis eile õhtul välja neli kandidaati, kes jätkavad konkureerimist ETV juhatuse esimehe tooli pärast.

Väljavalituiks osutusid filmimees Mark Soosaar, spordiajakirjanik Lembitu Kuuse, ajakirjanike liidu esimees ja Keskerakonna ajalehe Kesknädal toimetaja Allan Alaküla ning Baltic Computer Systemsi reklaamijuht Urmas Espenberg.

«Edasipääsejad selgusid salajase hääletamise teel, kandidaatide üle me ei vaielnud,» lausus RHNi esimees Ignar Fjuk. «Osa RHNi liikmeid andis oma hääled juba hommikul ega osalenud õhtusel koosolekul.»

Fjuki sõnul jätkub konkurss järgmisel neljapäeval, mil RHN kohtub kõigi nelja edasipääsenuga.

«Võitja võib selguda juba siis, aga võib ka hiljem,» ütles Fjuk.

Mark Soosaar on toonitanud vajadust arvestada ETV programmi koostamisel väljaspool Tallinna elavate inimeste vajadusi, samuti rikastada programmi kultuuri- ja lastesaadetega ning valmistuda digitaal-TV käivitamiseks.

Urmas Espenberg peab oluliseks ETV muutmist riigi juhtivaks uudistekanaliks, mis tegeleks ka ühiskonna erinevate sihtrühmade vajaduste rahuldamise ning haridus- ja kultuurisaadete tootmisega, samuti pooldab Espenberg kokkuhoiupoliitika rakendamist ETVs.

Allan Alaküla on varem öelnud, et ETV peaks senisest rohkem kajastama poliitikaelu, tehes seda tasakaalustatult ja ühiskonnas valitsevaid proportsioone arvestades. Alaküla leiab ka, et riik peab tasuma ETV võla.

Alles eile Salt Lake City olümpiamängudelt Eestisse saabunud Lembitu Kuuselt polnud võimalik kommentaari saada.

Neli väljavalitut

Eesti Televisiooni juhiks jäid kandideerima:

Allan Alaküla - Keskerakonna ajalehe Kesknädal toimetaja

Lembitu Kuuse - spordiajakirjanik

Mark Soosaar - filmimees

Urmas Espenberg - Baltic Computer Systemsi reklaamijuht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles