Telejuhiks pürgijate ring võib laieneda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Eesti Televisiooni juhi valimata jätnud ringhäälingunõukogu otsustab algaval nädalal, kas kuulutada konkurss läbikukkunuks, teha valik nelja konkurendi vahel või hoopis kandidaatide ringi laiendada.

Ringhäälingunõukogu liikme Hagi Sheini (Mõõdukad) sõnul on tõenäoline, et esmaspäeval peetaval arutelul otsustatakse peale praeguse nelja inimese kuulata ka uusi võimalikke telejuhikandidaate.

Ka nõukogu esimehe Tiit Sinissaare (Isamaaliit) kinnitusel on esile kerkinud uusi nimesid, kellele võiks teha ettepaneku asuda ETV juhi kohale.

Shein ega Sinissaar ei nõustunud uute võimalike kandidaatide nimesid avaldama.

Nõukogu ei kiirusta

Ajakirjanduses on mainitud kolme varukandidaati juhul, kui senisest neljast inimesest ei osutu keegi valituks. Mitteametlikes vestlustes on ringhäälingunõukogu liikmed arutanud võimalust teha ettepaneku praegu ETV juhi kohuseid täitvale Ilmar Raagile, kultuuriministeeriumi kantslerile Margus Allikmaale või konsultatsioonifirma Fontes juhile Tõnis Arrole. Sinissaare väiteil võib see ring olla aga veelgi laiem.

Ringhäälingunõukogu liikmete sõnul loobusid nad otsust langetamast vahetult pärast eilseid vestlusi telejuhtideks kandideerivate Allan Alaküla, Mark Soosaare, Lembitu Kuuse ja Urmas Espenbergiga.

Ringhäälingunõukogu liikme Marju Lauristini (Mõõdukad) kinnitusel saab ETV uueks juhiks inimene, kel on piisav juhikogemus ning kes tunneb ka televisioonispetsiifikat. Lauristin lisas, et kindlasti ei selgu uus telejuht poliitkokkuleppe tulemusel.

Tuli koosolekule käpiknukuga

Keskerakonna ajalehe Kesknädal toimetaja Allan Alaküla ütles eile, et plaanib telejuhiks saades laiendada ühiskonnaelu ja riiklike institutsioonide käekäiku kajastavate saadete hulka.

«Aktuaalsele kaamerale» intervjuud andes lisas ta, et kavatseb avalik-õiguslikku eetriaega pühendada senisest enam ka omavalitsustegelastele, sealhulgas seni ETVs vähest meediakajastust leidnud Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele.

Ülejäänud kolm kandidaati olid veendunud, et nende shansid saada valitud ETV eesotsa on üsna napid. Samas kinnitasid nii Espenberg, Soosaar kui ka Kuuse, et nende taga ei seisa ühtegi poliitilist parteid ning nende kandideerimine on ajendatud soovist ETV kriisist välja aidata.

«Võib ju öelda, et Soosaar tuli siia nalja tegema, aga igas hästi tehtud naljas on siiski terake tõtt ka sees,» ütles Soosaar, kes saabus vestlusele ringhäälingunõukogu liikmetega käpiknukuga. «Ütlesin Sinissaarele, et lastesaated peavad rahvustelevisiooni eetris ellu jääma,» põhjendas ta nuku kaasavõttu.

Sheini kinnitusel selgub ETV uus juht tulevaks kolmapäevaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles