Ilmar Raag nõuab kindlust Eesti Televisiooni rahastamisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile Eesti Televisiooni uue juhi kandidaadiks valitud Ilmar Raag (pildil) seob oma ametisse asumise telekanali stabiilse rahastamise tagamisega. Keskerakond taunib Ilmar Raagi avaldust Alaküla kohta ETV juhiks saab tõenäoliselt Ilmar Raag Uus juht välistab koostöö Alakülaga

Eile otsustas ringhäälingunõukogu hakata senise Eesti Televisiooni (ETV) juhatuse esimehe kohusetäitja, programmidirektor Ilmar Raagiga pidama lõppläbirääkimisi esimehe kohale asumiseks.

Raag tunnistas, et soovib omalt poolt saada nõukogult garantiid, et veel enne järgmise aasta riigieelarve vastuvõttu oleks avalik-õigusliku telekanali stabiilne ning pikaajaline rahastamise skeem välja töötatud.

«Vastasel juhul võin sellelt ametikohalt lahkuda juba selle aasta detsembris või järgmise aasta jaanuaris,» lausus ta.

Ringhäälingunõukogu esimees Tiit Sinissaar ei soostunud kommenteerima, millised tingimused seab nõukogu uuele juhatuse esimehele omalt poolt ning lisas, et Raagi nõudmise täitmine sõltub Riigikogu otsusest, mitte aga ringhäälingunõukogust.

«Kaalusime tõsiselt, kas selline tingimus võis kõlada kui ultimaatum või oli see siiski selge ülestunnistus sellest, et kui küsimust ei lahendata, siis pole enam ka seda programmi, ja me kaldusime arvama viimast,» tunnistas Sinissaar.

Raag kinnitas Postimehele, et kavatseb lisaks hiljuti parlamendi kultuurikomisjonile esitatud reformimeelse arengukava elluviimisele võtta kasutusele uut tüüpi töölepingud.

Sellise lepinguvormi on hukka mõistnud nii teletöötajate ametiühing kui ka tööinspektsioon, sest see ähvardab telekanalit avalikkuse ees kritiseerivaid töötajaid kuni poole aasta palga suuruste trahvidega.

Seni on uuele lepingule Raagi hinnangul alla kirjutanud 50 inimest 380st telekanali töötajast.

Koos Raagiga ringhäälingunõukogu salajase hääletuse viimasesse vooru jõudnud ETV välissuhete osakonna juhataja Juhan Paadam möönis, et poleks mitte mingil juhul saanud asuda tegevjuhiks enne 1. juunit, mil ta lõpetab Eurovisiooni lauluvõistluse korraldamise.

«Võtsin pakkumise vastu selleks, et lihtsalt konkureerida, aga loomulikult pole minu kohene juhikohale asumine tõsiselt võetav,» lausus Paadam pärast vestlust ringhäälingunõukogu liikmetega.

Lisaks Paadamile kandideerisid juhatuse esimehe kohale ka Lembitu Kuuse, Mark Soosaar, Urmas Espenberg ning Allan Alaküla.

Ringhäälingunõukogu poolt hakkavad tööläbirääkimisi pidama Tiit Sinissaar, Hagi Shein ja Andres Root. Sinissaare sõnul loodetakse Raagiga tööleping sõlmida juba nädala pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles