Euroopa telejuhid kiitsid valmidust Eurovisiooniks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eurovisiooni lauluvõistlusel osalevate maade esindajad peavad ETV senist ettevalmistustööd professionaalseks ning pooldavad lõppkontserdi toimumist Saku Suurhallis.

Tallinna kahepäevase tutvumisvisiidi teinud 23 osavõtjariigi esindajate hinnangul tuleb Eesti mais lauluvõistluse lõppkontserdi korraldamisega toime, ehkki Saku Suurhallini viiv tee ja kontserdipaiga ümbrus vajavad veel korrastamist.

«Kõige tähtsam on aga see, et kõik korraldajad on südamega asja kallal ja lõppkontsert lihtsalt ei saa ebaõnnestuda,» lausus Soome delegatsiooni juht Kjell Ekholm.

Euroopa Ringhäälingute Liidu referentgrupi liige, Saksa delegatsiooni esindaja Jürgen Meier-Beer nentis, et korraldajad jõuavad veel tegelda üksikasjadega alates liikluse ümberkorraldamisest ja lõpetades akrediteerimissüsteemi täiustamisega.

Pärast Saku Suurhalli külastamist leidsid delegatsioonide juhid, et ettevalmistused on kulgenud üllatavalt edukalt. Nende hinnangul on kunstniku Iir Hermeliini moodne lavakujundus, René Vilbre juhtimisel vändatud vaheklipid ehk postkaardid ning Asko Künnapi disainitud hääletustabel tehtud maitsekalt ja kõrgetasemeliselt.

«Varasematel aastatel pidasin vaheklippe pahatihti igavaks ja liiga kommertslikuks, sel aastal on need aga väga humoorikad,» nentis Ekholm.

Lavakujundus, mida kuni lõppkontserdini varjab saladuseloor, sai telejuhtidelt kiita oma ootamatu lahenduse eest.

Inglismaa delegatsiooni juht ja BBC produtsent Kevin Bishop ütles, et pärast Tallinnas käimist ei närveeri ta tänavuse Eurovisiooni saatuse pärast.

Delegatsioonijuhid nentisid, et viimaste kuude jooksul on Eestist ja siin toimuvast huvitunud tuhanded eurooplased, eelkõige ajakirjanikud, ning telekanalid lülitavad oma programmidesse saateid ja filme Eestist.

«Eelmisel aastal röögatas Terry Wogan (BBC kommentaator - toim) pärast eestlaste võitu sapiselt, et oo jumal, see on ju see maa, kus pole ei baare ega hotelle,» meenutas Meier-Beer aastatagust hinnangut. «Nüüd aga võib julgelt öelda, et Eesti on sel aastal vähemalt üheks õhtuks Euroopa pidude keskpunkt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles