Kaitseministeerium annab Koogi lasketiiru rendile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseministeerium
Kaitseministeerium Foto: Peeter Langovits

Kaitseministeerium kuulutas välja Harjumaal Jõelähtme vallas asuva Koogi lasketiiru rendikonkursi, et seni kasutult seisnud tiiru saaks kasutada laskespordi arendamiseks.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimeti sõnul kasutati viimati seda ala lasketiiruna süstemaatiliselt nõukogude ajal, kuid Eesti kaitsevägi ega Kaitseliit seda ala seni praktiliselt kasutanud ei ole.

«Samas on mitmed laskespordientusiastid pöördunud kaitseministeeriumi poole ettepanekuga kasutada ala laskespordi arendamiseks ning selleks ministeerium enampakkumise korraldaski,» ütles Kuimet BNSile.

Ta märkis, et rentniku leidmise korral ei seisaks ala niisama tühjalt, vaid teeniks riigile ka väikest tulu. Samuti hoiaks rentnik ala ka rohkemal või vähemal määral kontrolli all, et vältida kolmandate isikute suvalist tegevust ja võimalikke laskeharjutusi Koogil.

Kaitsevägi plaanib territooriumit hakata väljaõppeks kasutama järgmisel aastakümnel, kuid mitte regulaarsete laskeharjutuste läbiviimiseks või ametliku harjutusväljana. Seetõttu on enampakkumise võitjaga sõlmitavas rendilepingus sees ka klausel, et ala jääb tulevikus kaitseväega ühiskasutusse. Samuti peab rentnik kinni pidama kaitseväe logistikakeskuse koostatud kasutustingimustest, lisaks tuleb ala kasutamine kooskõlastada Jõelähtme vallaga.

Kaitseministeerium ootab lasketiiru rentimisest huvitatud inimeste ja ettevõtete pakkumisi 9. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles