Kohtla-Järvele kerkib uus katlamaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahtme tuhamäed.
Ahtme tuhamäed. Foto: Egert Kamenik

Kohtla-Järve Soojus ehitab Ahtmesse gaasiga köetava tipu- ja reservikatlamaja, sest järgmise aasta lõpuks tuleb sulgeda keskkonnanõuetele mittevastavad Ahtme elektrijaama põlevkivikatlad, mis praegu kütavad linna Ahtme linnaosa.

Ahtme elektrijaam, mis aasta pärast tegevuse lõpetab, on esimene elektrijaam, mida hakati kütma põlevkiviga ja seega on tegemist tööstusmälestisega, vahendas ERR uudisteportaal teleuudiseid.

Seni pole veel lõplikult otsustatud, kas umbes 60 000 elanikuga linnastut hakatakse kütma õlitööstuse jääkgaasi või biokütusega ehk kas Kohtla-Järvelt Ahtmesse ehitatakse soojatoru või rajatakse Ahtmesse uus soojus- ja elektrijaam.

Soojatrass Kohtla-Järvelt Ahtmesse on odavam kui biokütusel töötav elektrijaam. Lisaks võib Virumaal tulla puudu puiduhakkest, mis on turba kõrval üks võimaliku uue jaama kütus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles