Lumi: Hansoni pedofiiliasüüdistus šokeerib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lumi.
Ott Lumi. Foto: Peeter Langovits

Endine riigikogu liige ja Res Publica eelmine peasekretär Ott Lumi, kes töötas erakonna loomise ajal Kaur Hansoniga tihedalt koos, kuulis mehe pedofiiliasüüdistusega vahistamisest juba mõni kuu tagasi ja pidas seda äärmiselt šokeerivaks.

«Kuulsin selle kohta kõlakat juba mõni kuu tagasi. Inimlikult on see täiesti mõistetamatu. Ta on inimene, keda aastaid hästi tundsin, aga ma ei osanud aimatagi, et tal võivad olla sellised kõrvalekalded,» sõnas Lumi Postimees.ee'le.

«Esimene emotsioon oli äärmiselt šokeeriv, kogu see paradoksaalsus - olles temaga koos palju asju arutanud ja teades tema siirast huvi hariduse ja lasteteemade vastu,» lisas Lumi.

Ta uskus, et paljudel Res Publica aegadel Hansoniga koos töötanutel on kogemus temast kui väga loovast, ideederikkast ning professionaalselt võimekast inimesest. «Ta alati rõhutas oma põhihuvi hariduse ja lastekaitse vastu ning jättis ka selles valdkonnas väga pädeva mulje.»

Väljaspool tööd Lumi eriti Hansoniga kokku ei puutunud. «Ta oli eraeluliselt suhteliselt eraklik tüüp, väga avatud suhtleja polnud. Tean, et oma lapsega tegeles ta päris palju, tema klass käis mul veel riigikogus külas,» rääkis ta. «Mulle jäi mulje, et Kaur panustas  oma lapsesse väga palju.»

Eelmisel nädalal toimus Harju maakohtus kinnine istung, millel arutati lastevanemate liidu endise peasekretäri Kaur Hansoni süüdistust mitme lapse vägistamises ja pilastamises. Prokurör nõuab märtsis vahistatud mehele 15-aastast vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles