Jäppinen: esialgu konserveerime linnahalli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnahall.
Tallinna linnahall. Foto: Andres Teiss.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen ütles, et enne välisinvestori lõplikku otsust järgmise aasta mais linnahalli renoveerimist ei alustata. Seniks halvas seisus hoone konserveeritakse, et hoida ära selle edasine lagunemine.


Linnahalli võimaliku investori, USA-s 2007. aastal asutatud firmaga Tallinn Entertainment LLC sõlmis linnavalitsus eellepingu tänavu 7. mail ning see kehtib aasta aega. Seega peab investor järgmise aasta mais ütlema oma lõpliku sõna linnahalli ja selle ümbruse ümberkujundamise kohta. Oktoobris käis investori esindaja arhitekt Jack Weinand Tallinnas juba päris konkreetsete eskiisidega.

«Praegu säilitame linnahalli aktsiaseltsi kui äriühingu, maja aga konserveerime ja kütame seda natuke, sest muidu laguneks hoone hoopis ära,» kinnitas Jäppinen.

Samal ajal jätkab AS Tallinna Linnahall ka üüriteenuste ostutamist 14 halli üürnikule.

Jäppinene mainis, et järgmisel aastal tuleb linnal oma eelarvest linnahalli toetada natuke rohkem kui kahe miljoni krooniga. See summa oleks hoopis suurem, kui oleks loobutud praegustest rentnikest ning ei oleks niimoodis saadud omatulu.

Praegu on linnahalli kahjum tekkinudki põhiliselt sellest, et mahuka ning halvasti ehitatud hoone ülalpidamiskulud on väga suured. Viimastel aastatel on linn halli toetanud umbes 10 miljoni krooniga aastas. Kuna hoone halva seisukorra tõttu on kontserttegevus seal soikunud, on ka halli tulud pidevalt kahanenud.

Suuri kulutusi nõudnud jäähall suleti tänavu mais. Sellega hoidis aktsiaselts ära 1,2 miljoni krooni suuruse täiendava kahjumi tekkimise. Kontserdisaali jätkuv kasutamine suurendaks järgmisel aastal veelgi kahjumit 3,3 miljonit krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles