Reporter.ee: politseinik peatas kiirust ületava auto nuiahoobiga

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Liikluspolitseinik peatas Tallinna-Narva maanteel kiirust ületava auto nuiahoobiga.

Allar Veedla sõitis tööasjus Rakverest Tallinna. Tema sõidukiirus oli 155 kilomeetrit tunnis, antud teelõigul oli aga lubatud sõita kiirusega kuni 110 km/h. Tallinna-Narva maantee 28. kilomeetril jooksis järsku tee peale politseinik Raido Kaljurand, kes peatas auto väga kummalisel moel, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Järsku hüppas teele mingi politseinik, autot kuskil näha ei olnud ja mingi asjaga viskas mu autot täiest jõust,» rääkis kihutaja. «Tiib on nüüd mõlkis.»

Veedla sõnul näitas ta juba suunda ja hakkas autot kinni pidama enne kui tema auto suunas nui visati.

Põhja politseiprefektuuri ülemkomissari Kristjan Jaani sõnul ei ole sellist peatamisviisi üheski seaduses kirjeldatud.

«Esialgu tundub, et selline politseiametniku käitumine, kus ta viskas esialgse info järgi kumminuiaga mööduvat sõiduautot, oli eelkõige tingitud ametniku alalhoiuinstinktist,» teatas Jaani. «Ta võib-olla tundis rünnet enda vastu ja võttis vastu mingisuguse otsuse ja kaitses ennast sellisel viisil.»

Liiklusõigusbüroo juristi Indrek Sirki sõnul tohib sundpeatamise vahendeid kasutada ainult siis, kui sõidukijuht püüab põgeneda.

Teleskoopnuiaga autot visanud politseiametniku suhtes on politseikontrolli büroo algatanud sisejuurdluse.

Liiklusjuristi sõnul peaks tekitatud kahju hüvitama politsei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles