Enamik Tallinna haiglaid külastuspiiranguid kehtestanud pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Tallinna keskhaigla.
Ida-Tallinna keskhaigla. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna suuremad haiglad jälgivad valvsalt gripi levikut, kuid esialgu veel otsustavaid külastuspiiranguid kehtestanud ei ole. Erand on lastehaigla.


Tallinna lastehaiglas olevate laste külastamine on lõpetatud alates eelmisest reedest. Haigla ägedate respiratoorsete viiruste osakonna arsti Karin Puksi sõnul on piirangu mõte selles, et külastajad ei tooks haigetele väljastpoolt viirusi juurde. Samuti kaitseb piirang külastajaid haiglast saadava võimaliku viiruse eest.

Lääne-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonijuht Diana Lorents ütles, et haigla kompleksi kuuluvas nakkuskeskuses on kehtestatud karantiin. See tähendab, et sinna külastajaid ei lubata. Haigla teistes osades praegu veel külastuskeeldu ei ole, kuid vajaduse tekkimisel see kindlasti sisse seatakse.

Lääne-Tallinna keskhaigla turundusjuht Svea Talving ütles, et ka nende haiglas ei ole üldist külastuskeeldu veel kehtestatud. Samas paneb haigla külastajatele südamele, et nad piiraksid haiglasse tulekut. Eriti kehtib see sünnitusosakonna kohta, sest rasedad naised ning titeemad on kindlasti grippi haigestumise osas üks riskirühmi.

«Tahame selles mõttes kindlasti inimeste arusaamisele rõhuda,» märkis Talving.

Ida-Tallinna keskhaigla infektsioonikontrolli osakonna juhataja Aino Rõõm ütles, et sünnitusosakonnas viibivate patsientide haigestumise vältimiseks on haigla soovitanud viia külastajate arvu minimaalseks.

"Soovitame piirata patsientide külastamist nii sünnitushaiglas kui haiglas üldse," märkis Rõõm. "Ühtlasi on meil soovitus sünnitajate lähedastele ja sõpradele - saatke palun õnnitlused esialgu telefoni teel, nii väldite gripi levikut."

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikastioonijuht Inga Lill kinnitas, et haigla jälgib kõiki arenguid uue gripi leviku osas ning käitub vastavalt muutustele. Praegu ei ole veel haigete külastamist piiratud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles