Psühholoog: kooliähvardaja ihkas kuulsust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Psühholoog Dmitri Listopad.
Psühholoog Dmitri Listopad. Foto: Toomas Huik

Nooruk, kes avaldas internetis koletu ähvarduse lasta Tartu kommertsgümnaasiumis maha üle 30 inimese, ihkas Efesose templi süüdanud Herostratose kuulsust, arvab psühholoog Dmitri Listopad.

Listopad rääkis ERRi venekeelsele uudisteportaalile, et ähvarduse autor üritas saada tähelepanu osaliseks, vahendas ERR Uudised.

«Kunagi nimetati seda Herostratose kompleksiks (Efesoses Artemise templi 356. aastal e.m.a. maha põletanud noor kreeklane Herostratos tahtis selle teoga oma nime surematuks teha ja saavutaski selle): ma teen midagi ja te kõik saate sellest teada, ma jään teile meelde,» selgitas psühholoog.

Kuna selliseid sündmusi nagu ähvardused koolidele saavad ajakirjanduse erilise tähelepanu osalisteks, siis viib see Listopadi sõnul teatud inimesi mõttele, et sel viisil on võimalik tuntuks saada, ta kinnitas, et selline tendents võib olla nakkav.

Listopad tõi näiteks pärast Goethe romaani «Noore Wertheri kannatused» ilmumist Euroopas puhkenud enesetappude laine, kuna paljud üritasid teose nimikangelast jäljendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles