SMS-laene välja petnud kelme ootab kohus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SMS-laenu reklaamiv tramm Tallinnas.
SMS-laenu reklaamiv tramm Tallinnas. Foto: Raigo Pajula

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu ette kolm noormeest, kellel lasub süüdistus kelmustega enam kui 100 000-kroonise kahju tekitamises.

Politsei uurimisandmetel panid 25-aastased Dmitri ja Vitali ning neist kaks aastat noorem Aleksei kuriteod toime 2007. aasta jaanuarist oktoobrini.

«Noormehed võtsid teiste isikute nimel SMS-laene ning said võltsitud dokumentide alusel laenukontoritest väikelaene, samuti võtsid järelmaksu peale mobiiltelefoni, mille eest tasuma ei asunud,» ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik BNSile.

Eeluurimisel kogutud andmetel panid noormehed toime seitse kelmust SMS-laenude saamiseks, kahel korral võltsisid pangaarvete väljavõtteid väikelaenu saamiseks ning korra sõlmisid mobiilsidefirmaga järelmaksulepingu telefoni saamiseks, kuid hiljem osamakseid ei sooritanud.

Politsei andmetel teenisid noormehed kelmustega kuritegelikku tulu ligi 105 000 krooni.

Harju maakohus hakkab Dmitri, Vitali ja Aleksei süüasja arutama järgmise aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles