Tõnismäe veetorni üürikonkursil ei olnud ühtki huvilist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnismäe veetorn.
Tõnismäe veetorn. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna kesklinna valitsus tunnistas nurjunuks Tõnismäe veetorni üürikonkursi, kuna torni üürimiseks ei olnud ühtki huvilist.

10. novembril toimunud läbirääkimistega pakkumisele Tallinna kesklinnas aadressil Tõnismägi 12 veetorni üürile andmiseks ei esitatud ühtegi pakkumist.

Linn soovis riikliku kaitse all olevate arhitektuurimälestiste hulka kuuluva veetorni üürile anda 35 aastaks alghinnaga 40 krooni ruutmeetri kohta.

Veetorni kasutusotstarve on äri- ja ühiskondlik hoone ning selle kasulik pind on 96,4 ruutmeetrit.

Veetorni üürilevõtja pidi selle oma vahenditega restaureerima 2009. aastal koostatud muinsuskaitse eritingimustest lähtuvalt ning vormistama veetorni kasutusloa kolme aasta jooksul arvates äriruumi üürilepingu sõlmimisest.

Seletuskirja järgi on veetorni projekteerimise ja ehitusliku restaureerimise kulud ligikaudu 6,7 miljonit krooni.

Kesklinna linnaosa vanema asetäitja Jüri Lump rääkis septembri algul BNSile, et praegu seisab veetorn kasutuseta. Tema sõnul ei saanud linn veetorni kinnistuga varem midagi ette võtta segaste omandisuhete tõttu. Pool aastat tagasi pandi aga linna õigusaktidega omandisuhted paika ning objekt määrati kesklinna linnaosavalitsuse valitsemisele ja bilanssi.

Küsimusele, millisena linn veetorni kasutusala näeb, vastas Lump, et linna nägemuse järgi peaks veetornil olema kindlasti avalik funktsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles