Aastaid mehe kuritegusid varjanud Hansoni naine pääseb süüdistusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Hanson
Kaur Hanson Foto: Egert Kamenik/ Postimees

Pedofiiliasüüdistusega kohtu all oleva Kaur Hansoni abikaasa Sirli on ajakirjanduses tunnistanud, et teadis aastaid oma mehe pahest, sellegipoolest pääseb ta kuriteo varjamise süüdistusest.

Hansoni kriminaalmenetlust juhtiva Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik kinnitas Postimees.ee'le, et prokurör Sirlile kuriteo varjamise eest süüdistust ei esita.

Ehkki karistusseadustik näeb ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse ka teise inimese tehtud kuriteost mitteteatajale, kehtib selles erand kurjategija lähedaste kohta.

«Toimepandud esimese astme kuriteost mitteteatamine kuriteo toimepanija vanema, lapse, lapsendaja, lapsendatu, venna, õe, vanavanema, lapselapse, abikaasa või tema vanema poolt ei ole süüline,» ütleb karistusseadustiku paragrahvi 307 lõige 2.

Küsimusele, kas süüdistuse mitteesitamine võib olla ka seotud kokkuleppega, et abikaasa ülekuulamisel avalikustas kogu endale teadaoleva info sellel tingimusel, et ta siis vabaneb süüdistusest, vastas Tuulik: «Ei, kindlasti mitte. Sellega ei saa üldse kaubelda, kui süüdistust pole seaduse järgi võimalik esitadagi.»

Eile sai teatavaks, et märtsis vahistatud lastevanemate liidu endist juhti Kaur Hansonit süüdistatakse pedofiilias ning talle taotletakse aastatepikkuste kuritegude eest maksimaalset karistust. Hansoni abikaasa Sirli tunnistas, et teadis mehe kõlvatust tegevusest ning aja jooksul harjus sellega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles